Vries- en koelinstallaties

Vriesinstallaties

energiezuinige vriescentrales
Voor snel invriezen en opslag van producten levert Nijssen geavanceerde en energiezuinige vriescentrales. In de loop der jaren ontwikkelde en realiseerde Nijssen tal van vriesinstallaties, op maat ontworpen op basis van de wensen en eisen van de klant.

 

Voor elke toepassing

De keuze van een vriesinstallatie wordt bepaald door de toepassing. Wordt de installatie gebruikt voor het snel invriezen van uw producten, zoals vis, vlees of nog warme snacks direct na het bakproces? In dat geval worden zeer hoge eisen gesteld aan de vriescapaciteit en een goede warmte-overdracht naar uw producten. Hiervoor leveren wij onder andere invriestunnels, spiraalvriezer, of shockvriezers. De bewaaropslag van reeds ingevroren producten stelt geheel andere eisen aan een installatie. Het voorkomen van ijsaangroei staat dan centraal. Ook een energiezuinig ontdooisysteem, bijvoorbeeld op basis van heetgas, is van belang. En door het optimaal benutten van de daluren kunt u een aanzienlijke besparing op uw energierekening realiseren.

 

Lage operationele kosten

Tijdens de ontwerpfase onderzoeken we hoe het energieverbruik kan worden verlaagd. Het gebruik van natuurlijke koudemiddelen, zoals ammoniak en CO2, blijkt in veel gevallen de beste keuze. We werken zoveel mogelijk met energiezuinige compressoren, koelers en condensors. Soms is het gebruik van ‘oversized’ condensoren efficiënt. Ook met een traploze toerenregeling van ventilatoren, pompen en compressoren is energie te besparen.

Zeker in combinatie met de geavanceerde Nijssen-computerbesturing en de toepassing van natuurlijke koudemiddelen.

  1. Jarenlange ervaring, ook met gecombineerde koel-vriesinstallaties
  2. Gebruik van natuurlijke koudemiddelen
  3. Conform HACCP- en BRC-norm
  4. Gebruiksvriendelijke Nijssen computer-besturing
  5. Energiezuinig
  6. Lage onderhoudskosten