Over ons

CEO : Frank van der Heijden

Frank-geschreven-klein
Welkom bij Nijssen

over ons

Met meer dan 20 jaar ervaring als Algemeen Directeur en Managing Director bij Johnson Controls en Equans, is Frank een ervaren bedrijfsleider.

Hij ontwikkelt en levert innovatieve en duurzame HVAC- en koeloplossingen voor verschillende industrieën. Frank heeft een sterke staat van dienst in het opzetten en transformeren van bedrijfsunits, het bereiken van groei- en winstgevendoelstellingen, en het opbouwen van langdurige klantrelaties

Nijssen beschikt over alle elementen om succesvol te zijn: een uitgebreide klantenkring, ruime ervaring, diepgaande kennis van innovatieve en duurzame technologieën (“know-how and know why”), en het vermogen om de gehele levenscyclus van een installatie te beheren. Mijn passie is om samen met het Nijssen team en onze klanten winnende strategieën te ontwikkelen en te implementeren.

 • 1948

  Het zaadje is geplant

  De oorsprong van Nijssen lag in 1948 toen Theo Nijssen, van de Koninklijke Marine, de koeling moest opzetten in Nieuw Guinea. Na terugkomst is Theo Nijssen verder gegaan in de koudetechniek; met name in koeltoonbanken voor slagerijen, horeca en kleine bloemen- en groentekoelcellen. Aanvankelijk onder de naam NEO koeling. Volgens Cees Nijssen, vanwege de partnerschap met dokter Ong (Nijssen En Ong), ooit de minister van financiën van Indonesië.

 • 1965

  Ontstaan van Nijssen B.V.

  Feitelijk is op 1 juni 1965 Nijssen Koeling opgericht. Volgens het archiefmateriaal is Cees Nijssen op 25-jarige leeftijd, vier jaar later in dienst getreden, waarbij hij zijn loopbaan begon binnen de organisatie die destijds een periode van groei doormaakte.


 • 2010

  Automation uniek in de markt

  Onze Automation-afdeling is echt uniek in de markt. Sinds 2010 ontwikkelen we maatwerk software die naadloos communiceert met hardware, zoals machines en installaties. Voorheen onderdeel van de Electrotechniek, heeft onze Automation-tak altijd bestaan en staat nu op eigen benen. Deze langdurige ervaring, gecombineerd met onze focus op maatwerkoplossingen, maakt ons de voorkeurspartner voor geavanceerde automatiseringsprojecten.

 • 2012

  Bouwen aan de toekomst

  In 2012 opende Nijssen haar nieuwe pand op het Bio Science Park met één verdieping. Vijf jaar later, in 2017, onderging het een opvallende verandering: een volledig nieuwe verdieping werd toegevoegd. Deze uitbreiding was niet alleen een reactie op de groeiende behoefte aan ruimte, maar ook een tastbaar bewijs van de voortdurende groei en ambitie van het bedrijf.

 • 2024

  Nieuwe gezichten

  Met trots verwelkomt Nijssen nieuwe gezichten in een volledig nieuw MT. Samen kijken we uit naar een mooie toekomst, gedreven door frisse ideeën en een gedeelde visie. Deze nieuwe samenstelling belooft innovatie en groei, terwijl we voortbouwen op de sterke fundamenten van ons verleden. Samen zetten we koers naar een spannend nieuw hoofdstuk vol mogelijkheden.