Klimaatinstallaties

Indoor Farming

Landbouw van de toekomst

Indoor farming, ook wel bekend als vertical farming of Controlled Environment Agriculture, maakt een razendsnelle groei door. Met jarenlange expertise in de research en de agf-sector biedt Nijssen schaalbare en uiterst energiezuinige oplossingen voor indoor productiefaciliteiten.

In steeds meer steden wereldwijd starten bedrijven met meerlaagse indoor teelt onder gecontroleerde omstandigheden. Een groeiend deel van de wereldbevolking woont in steden en consumenten vragen steeds meer om gezonde lokaal geteelde producten. Ondertussen krijgt de conventionele landbouw in toenemende mate te maken met de gevolgen van klimaatverandering.

“We verbouwen in 16 dagen wat in de volle grond 30 dagen kost — met 95 procent minder waterverbruik, ongeveer 50 procent minder meststoffen, en volledig zonder pesticiden, herbiciden, fungiciden.”   (CEO Vertical Farm)

Kiemkamers

constante klimaatomstandigheden
Kiemkamers bieden optimale kiemcondities voor ieder gewas, op elk schap en tot in de verste hoeken. Dat verkort de kiemtijd en geeft een uniforme kieming, een maximaal kiempercentage en een hoge kwaliteit zaailingen. De constante klimaatomstandigheden geven elk plantje een solide en zekere start. Het resultaat: een hogere opbrengst per vierkante meter tegen lagere productiekosten.

 1. Horizontale luchtbeweging zorgt voor uniforme temperatuur en vochtigheid
 2. Hoge luchtvochtigheid garandeert optimale kieming
 3. Uniforme lichtintensiteit in het juiste spectrum waarborgt gelijkmatige kieming
 4. Uitgevoerd met verlichtingssysteem naar keuze
 5. Trolleys met kiembakken zorgen voor een efficiënt proces
 6. Optimale benutting van beschikbare ruimte door meerlagen inrichting

Plantengroeikamers

EEN OPTIMALE BESCHERMING VAN UW ZAAD

Nijssen ontwerpt en realiseert plantengroeikamers voor een groot aantal toepassingen – onder meer kiemkamers, kamers voor weefselkweek, vernalisatie, GGO- en entomologisch onderzoek. Onze opslagkamers garanderen een optimale bescherming van uw zaad.

Temperatuur, luchtvochtigheid, CO2, lichtintensiteit en luchtbeweging kunnen afzonderlijk en uiterst nauwkeurig geregeld worden.

Het eigen Nijssen besturingssysteem zorgt voor doorlopende bewaking en registratie van de diverse klimaatcondities. Betrouwbaarheid en reproduceerbaarheid zijn zo gewaarborgd.

Klimaatkamers voor weefselkweek

optimale klimaatcondities
Betrouwbare in vitro vermeerdering vereist een gecontroleerde, steriele omgeving en optimale klimaatcondities. Met de juiste temperatuur, luchtvochtigheid, luchtbeweging en verlichting is een optimaal groeiproces gewaarborgd. Zonder ongewenste condensvorming. Met traploos dimbare assimilatieverlichting kunnen zonsopgang en -ondergang nagebootst worden. De luchtvochtigheid is met ultrasone bevochtigers uiterst nauwkeurig te regelen. Hebt u specifieke wensen? Onze specialisten vertalen ze naar een oplossing op maat.

 1. Uniforme luchtbeweging via geperforeerde zijwanden of opwaarts via de schappen om condensatie te voorkomen
 2. Flexibele inrichting met verstelbare schappen
 3. Meerlagen inrichting zorgt voor maximaal beschikbaar oppervlak
 4. Verlichting regelbaar per schap
 5. Traploos dimbare assimilatieverlichting voor nabootsing van zonsopgang en -ondergang, instelbaar per PPF

Ledverlichting

Lichtrecepten voor elk gewas
Smaak, kleur, afmeting en groeisnelheid kunnen door de lichtsamenstelling beïnvloed worden. Specifieke lichtrecepten per gewas verhogen zo de opbrengst en verbeteren de productkwaliteit. De lichtrecepten vereenvoudigen diversificatie en maken een optimale afstemming op de marktvraag mogelijk.

Omdat ledverlichting minder warmtestraling geeft, kunnen de lampen dichter op de planten worden geplaatst. Dit vermindert lichtverlies en maakt een efficiëntere benutting van de ruimte mogelijk. Er is minder koelcapaciteit en ventilatie nodig om de ruimte op de gewenste temperatuur te houden. Armatuurkoeling zorgt voor een hoger rendement van de verlichting.

Overstappen naar ledverlichting wordt steeds makkelijker. Zo zijn er led-oplossingen beschikbaar voor bestaande T5 en T8 armaturen. Een betaalbare en gemakkelijke manier om uw opbrengst te verhogen, uw plantkwaliteit te optimaliseren en uw energiekosten te verlagen. De Nijssen oplossing – MyGrowthRoom –  faciliteert een geleidelijke overstap naar ledverlichting. Simultane tests onder uniforme condities bieden u referentiewaarden voor zowel tl- als ledverlichting.