NH3 en CO2 koude en warmte installatie inclusief koude afgiftesysteem voor nieuw zwembad en ijshal in Leiden

Naar verwachting worden in 2023 de eerste rondjes geschaatst en baantjes getrokken in het gloednieuwe sportpaleis op de sportboulevard de Vliet in Leiden. Na vele vergaderingen in de gemeenteraad, is het definitieve besluit genomen en is de symbolisch eerste paal alweer 4 maanden geleden de grond in geslagen. Het overdekte zwembad meet straks 25 bij 35 meter.

Tijdens de ontwerpfase is één van de uitgangspunten geweest om een installatie aan te bieden die zo milieuvriendelijk mogelijk is in combinatie met een zo laag mogelijk energieverbruik.

Het schaatscentrum wordt voorzien van een bevroren ovaal voor ijshockey en shorttrack en daarnaast een krabbel, curling en schaatsbaan van 250 meter. Onder leiding van de firma De Vries en Verburg zijn wij als Leidsche ondernemer ontzettend dankbaar en trots om als onderaannemer voor de levering, montage, installatie en inbedrijfsstelling van een NH3 en CO2 koude en warmte installatie inclusief koude afgiftesysteem ten behoeve van de ijshal en het zwembad aan dit parel van een bouwproject voor de gemeente Leiden te mogen bijdragen.

Ontwerpfase

Tijdens de ontwerpfase is één van de uitgangspunten geweest om een installatie aan te bieden die zo milieuvriendelijk mogelijk is in combinatie met een zo laag mogelijk energieverbruik. Om aan de ontwerpcondities te kunnen voldoen hebben wij gekozen voor het toepassen van meerdere luchtgekoelde condensors-warmtepompen, om daarmee een maximaal rendement en bedrijfszekerheid te kunnen bieden.

Automation

Het in eigen huis ontwikkelde Nijssen Control System zorgt ervoor dat alle componenten van de installatie worden geregeld, gemonitord en gelogd. Onze IT-specialisten vertalen hun kennis naar eenvoudig te bedienen software die optimaal aansluit bij deze bedrijfssituatie. De geavanceerde software garandeert perfecte condities in een gecontroleerde omgeving.