Climate- and Refrigeration
Technology, our specialisation

Servicemonteur Tomasz

“Voordat ik bij Nijssen kwam werken heb ik veel ervaring opgedaan in de koeltechniek. Eerst in ‘de airco’s’ maar hier haalde ik niet genoeg uitdaging uit. Dat kunstje kende ik na een tijdje wel. Als ik erop terugkijk, dan voelde dat een beetje alsof ik bij een vierde-klasser werkte. Nu werk ik in de Champions League van de koeltechniek.” Het zijn de woorden van onze servicemonteur Tomasz Kuna. Een goed begin van een interview.

Hier moet ik op doorgaan, waarom is dit dan de Champions League om in te werken?

Dat zit hem in veel dingen. Laat ik beginnen met de techniek waarmee je werkt, deze is heel complex, is groter en soms ook gevaarlijker. Dat brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee en dus meer uitdaging voor mij. Anderzijds gaat het ook om het talent waarmee je werkt. Kijk naar het voetbal, je kan alleen in de Champions League spelen als je team bulkt van het talent. Dat is hier net zo. Of het nu mijn collega’s van de nieuwbouw zijn, de engineers op kantoor of de collega’s van automation, iedereen heeft hier zo veel kennis en kunde in huis. Dat is schitterend om tussen te werken.

Kun je dat uitleggen aan de hand van een voorbeeld?

Mijn collega belde dat ik met spoed naar een vrieshuis in Zeeland moest rijden. Ik woon trouwens in België dus dat was prima te doen voor mij.

Ik onderbreek je even, België, dat ligt niet direct naast Leiden?

Ja, ik woon net over de grens bij Breda. Maar dat is totaal geen probleem. Ik heb een bus van de zaak en heb alle vrijheid om direct van huis naar de klant te rijden. Natuurlijk kom ik ook af en toe naar Leiden toe om mijn collega’s in het echt te spreken, maar dan is het vooral leuk. Ik vind het nu wel lekker dat ik alle vrijheid heb om mijn werk naar eigen inzicht uit te voeren.

Duidelijk, terug naar je voorbeeld. Je moest met spoed naar Zeeland…

In dat vrieshuis staat een oudere installatie en die lekte ammoniak. Dat zorgt er niet alleen voor dat het allemaal niet goed werkt, het is ook gevaarlijk voor anderen. Zo moet het lek uiteindelijk ook dicht gelast worden door een lasser, maar die kan zijn werk niet doen als er nog steeds ammoniak lekt. Je moet dan rustig blijven en op zoek gaan naar de lek, zorgen dat er op die plek geen ammoniak meer vrij komt en stapsgewijs het probleem oplossen. Als het uiteindelijk werkt en iedereen heeft veilig zijn werk kunnen doen, ja dat vind ik dan wel mooi!

En de klant zal erg blij geweest zijn?

Ja dat is zeker zo. Ik moet je eerlijk zeggen dat het soms niet als klant aanvoelt, maar meer als collega’s. Bij sommige klanten kom je al zo lang, dan vervaagt die band en werk je soms wel samen alsof je collega’s bent. Zo ben ik ook top geholpen door de service collega’s van kantoor. We hebben het, inclusief de klant, als team gedaan.

Maar als dit in de koude- en klimaattechniek het hoogst haalbare is, hoe kun jij je dan blijven ontwikkelen?

Je kan je altijd blijven ontwikkelen. Bij Nijssen heb ik continu gesprekken hoe ik mijzelf kan en wil ontwikkelen. Als ik hiervoor opleidingen of cursussen wil volgen, steunen ze mij daarin.  Daarnaast is het voor mij ook nieuw om met de collega’s van automation samen te werken. Terwijl ik op locatie sta, kunnen zij aan de hand van data meehelpen bij het opsporen van problemen. Zij hebben inzicht in dingen die ik op locatie niet kan zien. Anderzijds sta ik op locatie en kan zien wat er in de realiteit gebeurd. Dat is een leuke samenwerking, waar je ook veel van kan leren!

Wil jij net als Tomasz komen werken bij Nijssen? Klik dan direct door om naar de vacatures te gaan!

Heb je het niet nodig om een vacature te bekijken, maar ben je al direct enthousiast.

Stuur ons dan een WhatsApp via onderstaande WhatsApp-knop.

whatsapp