Climate- and Refrigeration
Technology, our specialisation

Junior Service Monteur Noah

“Of ik door zou willen groeien naar kantoor of dat ik het liefst monteur wil blijven? Goeie vraag! Het is nu vooral belangrijk dat ik goed word in mijn vak. Ik ben nog jong en heb nog niet zo veel ervaring in dit vak. Dus laat ik nu eerst zorgen dat ik goed word in wat ik doe!” En daar is servicemonteur Noah hard naar op weg als een van de nieuwste aanwinsten van Nijssen.

Je werkt hier namelijk pas twee maanden toch?

Ja dat klopt. Ik ben inmiddels door mijn proeftijd heen. Dus dat is een mooi begin!

Hoe ben je eigenlijk bij Nijssen terecht gekomen?

Dat is een beetje via een omweg gegaan. Ik heb de opleiding ‘Leidinggevende Leisure & Hospitality’ gevolgd. Dit was achteraf niet helemaal mijn ding. Toen ben ik bij een installateur van airco’s terecht gekomen. Het was mooi dat ik hier een kans kreeg en gelijk mijn f-gassen kon halen. Helaas kon ik daar niet blijven werken, maar het sleutelen en de koudetechniek beviel mij wel. Een kennis van mij werkt samen met Nijssen en adviseerde mij om contact op te nemen. Lang verhaal kort; nu werk ik hier.

Is het een grote stap van airco’s naar de techniek van Nijssen?

Dat is het zeker wel. Het is voor mij heel waardevol geweest om eerst rondom de airco’s ervaring op te doen en mijn diploma te halen. Hier heb ik in een bootcamp ook mijn f-gassen diploma behaald. Dat is wel fijn want ik heb nog geen mbo opleiding in de techniek.

Je zegt ‘nog geen’?

Ja ik ben nu samen met Nora (HR Manager) aan het kijken voor een passende opleiding. Dit wordt de mbo-niveau 3 opleiding Service Monteur. Dat gaat er wel voor zorgen dat ik nog beter ga begrijpen waar ik mee bezig ben en dat ik snel meer dingen zelf op kan pakken.

Het mag sneller van jou?

Als het even kan wel. Ik leer nu al superveel van mijn collega’s, maar sommige dingen kan ik nu niet doen, omdat ik die kennis nog niet heb of er niet bevoegd voor ben. Maar dat is ook wel logisch want je hebt ook te maken met de veiligheid van je werk en dat moet je serieus nemen.

En wat heb je nu het meeste geleerd in die eerste maanden?

Als eerste ben ik geneigd iets zeggen over techniek. Toch is dat het niet. Ik wist vooraf niet heel goed of servicemonteur of nieuwbouwmonteur beter bij me zou passen. Na een goed gesprek hierover ben ik op advies van Nijssen het servicewerk in gestapt en dat bevalt me eigenlijk heel goed.

Klinkt goed…

Wil je wel benadrukken dat ik ook erg blij ben met de begeleiding. Ik werk met mannen met allemaal meer dan 10 jaar ervaring. Daar kan ik echt zo veel van leren wat ik waarschijnlijk niet uit de boeken ga halen. Dat is echt mooi en wil ik wel benadrukt hebben!

Bij deze!

 

Wil jij net als Noah komen werken bij Nijssen? Klik dan direct door om naar de vacatures te gaan!

Heb je het niet nodig om een vacature te bekijken, maar ben je al direct enthousiast.

Stuur ons dan een WhatsApp via onderstaande WhatsApp-knop.

whatsapp