Climate- and Refrigeration
Technology, our specialisation

Service Engineer Quinte

“Nijssen is een superinteressant bedrijf om voor te werken. Als je de klimaattak bekijkt is het vooruitstrevend en doen we hier dingen die je op niet veel andere plekken ziet. Daar lopen we echt op voor. Als je kijkt naar de industrie dan doen we mee met de grote jongens. Ik heb bij een grote jongen gewerkt, dat is interessant, maar daar was ik ook een nummertje voor mijn gevoel. Bij Nijssen ben ik dat niet en krijg ik de vrijheid om eigen inbreng te hebben. Ja dat is tof toch!” Met een Rotterdams accent maakt Quinte hiermee in een klap duidelijke waarom hij bij Nijssen werkt als Service Engineer.

Je werkt hier nu als service engineer, maar hiervoor was je monteur toch?

Ja, dat klopt. Je kan wel zeggen dat ik een hoop heb gezien en meegemaakt heb als monteur in de koeltechniek. En dan zeker in de industrie. Ik ben begonnen in de industriële koeltechniek, veelal in de omgeving van de Botlek, wat superinteressant was, maar de extreme regeltjes die in deze branche om de hoek komen kijken gingen me tegen zitten. Toen heb ik als ervaren monteur gewerkt in de koeltechniek bij een van de concullega’s van Nijssen. Ik zat na te denken over een stap naar kantoor, toen Martin (manager Service) belde dat hij een plekje voor me had op kantoor.

En hoe was die stap naar kantoor?

Spannend! Ik kan niks anders zeggen. Als monteur had ik zo veel ervaring en zo veel gezien, dan is het echt wel even een flinke stap naar kantoor. Maar ik ben supergoed ontvangen. De collega’s staan voor me klaar als ik hulp nodig heb en het is gewoon een leuk team waarin ik terecht gekomen ben. Anderzijds kan ik natuurlijk de monteurs op pad supergoed helpen met de kennis die ik heb. Alle collega’s die nu bij mij op de afdeling zitten komen trouwens uit de buitendienst. Je kan hier dus goed doorgroeien als monteur.

Mis je het werken als monteur koeltechniek niet? Soms een klein beetje. Kijk nou achter je naar die foto (zie foto bij artikel), daar krijg je het als monteur echt wel warm van. Dit is een foto van een paar jaar geleden, maar kom nu in die ruimte en hij ziet er nog net zo schoon en fris uit. Daar hebben ze van de nieuwbouw echt mooi werk geleverd. Je ziet dat het met aandacht is gemaakt. Als we daar nu voor onderhoud komen, is het een feestje om te werken. En zeg nou zelf, dat is toch gewoon geweldige techniek?

Is dat zo?

Ja natuurlijk, iedere monteur die werkt in de koudetechniek zal hier enthousiast van worden. Dan kunnen ze misschien werken bij één van de grote jongens. Nou, wij doen daar absoluut niet voor onder. En weet je wat dan ook nog mooi is, doordat wij niet zo groot zijn heb je zelf veel invloed op het resultaat.

 

Wil jij net als Quinte komen werken bij Nijssen? Klik dan direct door om naar de vacatures te gaan!

Heb je het niet nodig om een vacature te bekijken, maar ben je al direct enthousiast.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Neem This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. op per e-mail.

whatsapp   Of stuur een WhatsApp bericht (mobile only).