Climate- and Refrigeration
Technology, our specialisation

Research and Development Center Beekenkamp in gebruik.

In februari 2021 is de eerste paal van het Research and Development Center van het familie bedrijf Beekenkamp Group geslagen. Sinds januari 2022 is het Research and Development Center volop in gebruik door onder andere de afdelingen Veredeling en Onderzoek. Nijssen heeft voor dit innovatie center diverse klimaatcellen gerealiseerd in de verwerkingsruimte en het kantoorgebouw in Maasdijk. Daarbij hebben wij ook de koeling in vier kasafdelingen gerealiseerd en het aanleveren van klimaatbeheersing tot aan het kantoorpand.

In een nieuwsbericht op de website van Beekenkamp laat onder andere Ans van der Velde, Manager Breeding Ornamentals, weten klaar te zijn om met haar team de ambities van het bedrijf na te streven. Zij vertelt over de volgens haar grootste innovatie van het Research and Development Center: Het cellenblok welke bestaat uit 3 fytotrons. “In deze ruimten kunnen we de temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en daglengte zo regelen dat we onder geconditioneerde omstandigheden jaarrond bepaalde activiteiten kunnen doen. Hierbij kan je denken aan bio toetsen en kruisingsprogramma’s.”

Het complete nieuwsbericht is te lezen op hun eigen site via deze link: Een goed begin van 2022 voor de Beekenkamp Group.

 lees de verhalen     Bekijk alle vacatures blauw